HTML

russkultura

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A Fabergé-tojások Pétervárra mennek

2007.05.12. 22:17 :: Csomós Éva

 

A szentpétervári Juvalovszkij palotában állítják ki egy orosz milliárdos Fabergé-gyűjteményét, melyek története egészen III. Sándor cár uralkodásáig nyúlnak vissza.

Oroszország első nyilvános magán múzeuma a szentpétervári Fontanka rakparton álló egykori Juvalovszkij palotában lesz. Itt állítják ki Viktor Vekszelberg orosz milliárdos értékes gyűjteményét, a Fabergé-tojásokat, melyek a Fabergé-gyűjtemény leghíresebb darabjait képezik.

Viktor Vekszelberg, Oroszország harmadik leggazdagabb embere a kilenc remekművet 2004-ben vásárolta meg százmillió dollárért az amerikai Forbes-famíliától.

Carl Fabergé ékszerész 1885-ben lett III. Sándor cár udvari ékszerésze. Sok gondosan kidolgozott ékszert, ajándéktárgyat készített a cári családnak, amelyek közül a leghíresebbek az egyedi tervezésű tojások.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://russianculture.blog.hu/api/trackback/id/tr3474935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joci 2007.06.13. 14:46:05

ez gyönyörű
jaj de szép
káprázatos
süti beállítások módosítása