HTML

russkultura

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Dzsingisz Kán, a szupersztár

2007.05.12. 22:10 :: Csomós Éva

 

Pozitív hangvételű rockopera született az egykor rettegett vezérről, a mongol Dzsingisz Kánról, mely mű az ország első rockoperája is egyben.

Szerető fiú, apa és férj, bizonyára nyájas, lojális és igazságos uralkodó is, csak az iménti fogalmak s a hozzájuk biggyesztett név férnének nehezen össze minden egyéb vonatkozásban. De nem úgy a rockoperában, ahol így ábrázolja Dzsingisz Kánt, az amúgy rettegett és könyörtelen vezért az első mongol rockopera zeneszerzője: Dojpalem Ganzorig.

Ugyanis az alkotók szeretnék jó színben feltüntetni országuk alapítóját, s annak tetteit. A rockoperában természetesen kiemelik Dzsingisz Kán történelmi tettét és a mongol törzsek egyesítését is. Ezt Dojpalem Ganzorig zeneszerző nyilatkozta a BBC brit közszolgálati televíziónak. Továbbá azt is elmondta, hogy a zenés színpadi műben egyaránt hallhatók operaáriák, rockos ritmusok, és tradicionális mongol népzenei elemek is. Valamint öbbször énekelnek benne torokhangon, és megszólal a lókoponyából készített hegedű is.

A produkció célja, hogy ne könyörtelen hódítóként, hanem szerető fiúként, apaként, férjként mutassák be Mongólia alapítóját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://russianculture.blog.hu/api/trackback/id/tr6674925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása