HTML

russkultura

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Magyar filmek Oroszországban

2007.05.12. 22:09 :: Csomós Éva

 

Fanyalgás és dicséret egyaránt jellemezte az orosz kritikusokat filmjeink láttán a most zajló Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon (MIFF).

Szabó István
Szabó István
A jó hír az, hogy Goda Krisztina vígjáték-melodrámája, a Csak szex és más semmi pozitív kritikát kapott az Utro internetes lap (www.utro.ru) véleményezésében. Goda Krisztina vígjáték-melodrámája, a Csak szex és más semmi, amelyet az emberi múltat mumifikáló Pálfi-filmmel egy időben, vasárnap késő este vetítettek le először a MIFF Nemzeti sikerek című ciklusban, versenyen kívül vetített alkotást "könnyű és friss mozi a moziban" címmel jellemezték, különösen felhívva a figyelmet Csányi Sándorra, aki a "magyar klasszikus" Szabó István által rendezett és a MIFF-versenyben is induló Rokonok főszereplője is. Ez utóbbit pénteken mutatják be a vasárnap záruló fesztiválon.
Meglehetősen eltérő azonban a vélemény Pálfi György Taxidermia című mozijáról, melyet a kritikusok elviselhetetlennek tartanak az orosz néző számára. Aljona Szolnceva, a Vremja Novosztyej hétfői számában azt feltételezte, hogy az orosz közönség - mely ízlésében meglehetősen különbözik a nyugatitól - nem is látta volna szívesen a MIFF versenyében ezt az újbarbár mozidarabot, amelyben három magyar nemzedék tagja űzi az érzékiség kultuszát.
Az orosz kritikusnő szerint a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál (MIFF) közönsége nem nézi szívesen az efféle alkotásokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://russianculture.blog.hu/api/trackback/id/tr5174923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása