HTML

russkultura

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Rosztropovics visszavonul

2007.05.12. 22:14 :: Csomós Éva

 

Befejezte a koncertezést Msztyiszlav Rosztropovics, a világ egyik legkiemelkedőbb csellistája. A 79 éves művész kijelentette, Krzystof Penderecki csellóra és zenekarra írt Largójának tavaly júniusi bécsi bemutatója volt az utolsó fellépése.

Azonban Rosztropovics azt is elmondta, hogy a zenélést természetesen folytatja, csupán szólistaként búcsúzik a pódiumtól. Karmesterként azonban továbbra is fellép, a következő két évben teljesen be van táblázva.

A művész az azerbajdzsáni Bakuban született, moszkvai tanulmányait követően az ötvenes években világhírre tett szert. Számos művet ő mutatott be, többek között Prokofjev 2. gordonkaversenyét, Sosztakovics két versenyművét és Britten cselló-szimfóniáját.

Kép forrása:
www.ceskenoviny.cz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://russianculture.blog.hu/api/trackback/id/tr5774929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása